Oljka je drevo katero raste počasi. Pri tem velja rek, da jih ne sadimo zase, ampak za naslednje generacije (otroke, vnuke). Prav to je bila idejna zasnova mojega nonota (dedka), saj je zasadil prelep oljčnik z zajetnim številom oljk na krasni lokaciji Slovenske Istre. Odraščala sem v očarljivi vasi slovenske Obale – Korte. Situirana na hribu s pogledom na Sečovljske soline ter iz vseh strani obdana s številnimi oljčniki.

Sončni zahod iz oljčnika.
Pogled na Sečoveljske soline.

Ljubezen do narave se je v meni prebudila že v otroštvu, ko sem brezskrbno skakljala po travnikih in iz prav vsake rožice, bilke,… znala narediti edinstven parfum. Malček vodice, ena rožica tu, ena bilka tam, malček pomešati pa je edinstvena esenca. Dodaš še malček zemlje, pa je kremica 🙂 Seveda sedaj ne gre tako z lahkoto, ampak tisto veselje do izdelave povsem naravnih izdelkov pa je ostalo.

Naravna kozmetika = olive + ognjič + narava
Olive + ognjič + narava = naravna kozmetika

Že kot otroku mi je nona (babica) rešila vsako otroško tegobo (kot npr. odrgnino, udarec, kakšen krat tudi malo za psiho, malček namažemo pa nič več ne buba,…) z raznimi naravnimi mazili kot je npr. ognjičevo mazilo.

Na žalost je dan danes z vse bolj hitrim tempom življenja, ogromno ponudbo v lekarnah ter masovne proizvodnje s ciljem čim cenejših izdelkov, ročna izdelava povsem naravnih izdelkov skoraj pozabljena. Prav v tem je nekaj razlogov zakaj sem se odločila za svojo linijo izdelkov – Naravna kozmetika OLEAVERA, pri kateri skušam zajeti moč narave v eno zajemalko.

Kozmetika Oleavera "moč narave"!
Kozmetika OLEAVERA

Kako nastajajo izdelki Oleavera

Izdelki Oleavera temeljijo na skrbno izbranih naravnih sestavinah, katerih osnova je ekstra deviško oljčno olje pridelano iz avtohtonih sort Slovenske Istre.

Sodobna kozmetika
Sodobna kozmetika

Ker si v naših izdelkih želimo ohraniti zdravilne substance iz surovin, izdelke izdelujemo brez pregrevanja, ročno ter posledično v manjših serijah. Na ta način se vsakemu izdelku dovolj posvetimo, da lahko zagotovimo konstantno kakovost.

Bogastvo narave!

O OLJČNEM OLJU

Oljka je zimzeleno drevo z dolgo življenjsko dobo. Plod katerega nam daje je oliva, iz te pa pridelujemo oljčno ali olivno olje. Oljko mnogi povezujejo s simbolom večnosti, mirom, močjo ter nenehno rodnostjo.

Oljčno olje zlata kaplja iz oliv.
Olive za ekstra deviško oljčno olje.

Pozitivne lastnosti oljčnega olja za človeško kožo so znane že dlje časa in dokazane s številnimi raziskavami. Le te naj bi pokazale, da oljčno olje vsebuje vsaj štiri vrste antioksidantov, ki nevtralizirajo poškodovane proste radikale, vsebuje tudi tako rečeno “vitamin mladosti” vitamin E.

Oljčnemu olju pravijo tudi tekoče zlato!

O POPROVI METI

Poprova meta je blagodejna rastlina z okusom mentola, katera nosi številne zdravilne učinke. Blagodejno vpliva na nas in našo kožo. Prav tako se uporablja v aromaterapiji, saj nas z njeno božansko aromo pomirja in blaži stres. Kožo pomiri, razkuži, ji nudi mehkobo in pomirja mišice, zato je priljubljena tudi med športniki. Učinkovito tudi blaži tegobe glavobola. Izredno pogosto se jo uporablja v raznih losjonih in mazilih namenjenih negi kože.

Edinstvena aroma poprove mete
Aromatična poprova meta

O OGNJIČU

Ognjič je prelepa okrasna rastlina s številnimi blagodejnimi učinki. S pridom so ga uporabljali že stari egipčani, prav tako naše babice. V ljudski medicini se veliko uporablja še danes.

Ognjič v vsej svoji lepoti
Prelep ognjič

Je vsestranska rastlina saj se jo uporablja tako v kozmetiki kot sestavino različnih krem in mazil, kakor tudi v kuhinji npr. kot čaj. Naj bi pomagal pri celjenju odrgnin, prask in ran, uporablja se ga tudi pri blažitvi opeklin ter izpuščajev. Zaradi antiseptičnih in protivnetnih lastnosti se ga pogosto uporablja v pripravkih proti pikom žuželk, izpuščajem in drugih blagih draženjih kože.

Skratka nikamor več brez ognjičevega mazila.